Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chvíli mi trvalo, než mi došlo, co mají holky v šátku, které chtěli u nás pomáhat nemocným, společného s šílenou vražedkyní. Ale po přečtení diskuse mi to došlo. Člověka, který je přesvědčen, že dívka která má na hlavě šátek způsobí zkázu naší civilizace a když si ho sundá bude vše v pořádku by přece každý psychiatr diagnostikoval se schizoidní paranoiou.

0 0
možnosti

Když si nacista sundá uniformu, taky se toho moc nevyřeší, ale stejně mu její nošení zakazujeme.

0 0
možnosti

M65i30l70a35n 51B74r97l36í98k

19. 5. 2015 18:41

Pane Dolejš, napsal jste to hezky. Prosím zkuste se povznést nad místní diskutéry ... a pište dál. R^

0 0
možnosti

Myslím, že by pro začátek stačilo, kdybyste si z hlediska vašeho příspěvku odpověděl sám na otázku, zda považujete náboženský fanatismus za duševní nemoc!

0 1
možnosti

J61a36n 14H91r92u41b64e97š

19. 5. 2015 14:56

Zakazovat muslimským ženám nosit nikáb, hidžáb či čádor je v boji proti fundamentalismu stejně účinné jako bojovat proti nacismu tím, že zakážeme nosit hnědé košile.

3 1
možnosti

Ve výuce snad není dovolená ani kšiltovka, natož šátek.

0 0
možnosti
Foto

Jenže ne všechny muslimské ženy mají potřebu se balit do všelijakých hábitů. Viz manželku jednoho panovníka.

Vyprávěla mi o tom spolužačka, která žila mnoho let v Sýrii (provdána za syrského křesťana). V některých čtvrtích musely venku chodit ženy zahaleny, aby je nestihl hněv fanatiků, ale doma oblékly džíny a tričko. A o to jde. Protože u nás společnost nebazíruje na "nábožensky korektním" oděvu, nemají tu důvod chodit v obleku, který zde postrádá význam. A případě činnosti v nějaké instituci (ve škole) není u nás důvod, odmítat danou institucí přikázaný oděv.

Je to neochota přizpůsobit se zvykům hostitelské země, a to může vést postupně až k radikálnímu odporu.

A Vás do mešity také nepustí, nebudete-li bos.

8 0
možnosti

Je sranda, když nám bojovníci proti islámu dávají muslimy za vzor:)

1 0
možnosti
Foto

A co se týče té šílené paní - fajn, je nemocná - avšak po tom, co učinila, by se už doživotně neměla nikde pohybovat bez dozoru.

3 1
možnosti
Foto

Přílišná tolerance k nacismu vedla ke světové válce. Nejde o nošení šátku, ale jde o to, co dané nošení šátků vyjadřuje - příslušnost k ideologii, která je stejně nebezpečná jako nacismus.

13 1
možnosti

J57a74n 93H19r37u73b40e44š

19. 5. 2015 15:10

Přijde do školy žák s vytetovaným hakenkrajcem. Co můžete udělat? Vyloučit ho? Dobře, pak ho ale budou muset stejně přijmout na některé jiné škole, má ústavně zaružené právo na vzdělání. Nejspíš to tedy skončí sníženou známkou z chování, možná podmínečným vyloučením. Dost dobře ho ani nemůžete donutit, aby si to tetování nechal odstranit, jde o zásah do integrity jeho těla. Můžete být zlostí bez sebe, ale v zásadě s tím nic nenaděláte.

A přijde vám do třídy afghánská dívka, jejíž babička nosila burku, ona už má pouze hidžáb, který ji ani v tělocviku nikak neomezí. Vyhodíte ji ze školy? Strhnete jí ho z hlavy? Pro ni to je jako byste jí strhával podprdu.

2 1
možnosti

A co babkám na jižní Moravě, těm taky zakážeme šátky? ;-D Česko, globálně bezvýznamná gubernie ve střední Evropě, se čím dál tím víc profiluje jako nesnášenlivý a rasistický nádor, chtěl jsem říct národ...:-P

2 8
možnosti

Pokud bude babička z jižní Moravy studentkou školy, v jejíž budově není dovoleno nosit šátek, pak jí ho taky v budově školy zakážeme. Z koncertu vážné hudby vás taky vousatá inspicientka vyvede, přijdete-li tam v montérkách, a to přes všechnu svobodu kterou máme.

A to vaše rasistické Česko zaprvé nezakazuje prakticky nic (na rozdíl od mnohem významějších zemí) a především je pořád jednou z nejméně rasistických zemí na světě. Ale to byste musel vylézt z dřevníku a podívat se, jak vypadá skutečný rasismus. Prskání v hloupé bulvární diskusi to opravdu není.

8 1
možnosti

Pane Dolejs, tak jste to zase pekne popletl. U muslimu je satek symbol, na Moravskem Slovacku cast kroje. K cemu vedou symboly, jsme v minulosti uz poznali. Nemelo by se to opakovat.

7 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS